VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

De BioExpress opent in 2018 eigen lunchroom in tuincentrum Suidgeest

In 2016 zijn wij met veel trots onze cateringservice gestart. Het doel: onze talenten met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een traject aanbieden waarin zij zich maximaal verder kunnen ontwikkelen op het gebied van sociale activering, zelfredzaamheid, persoonlijke vaardigheden en specifieke arbeidsvaardigheden. In eerste instantie leverde de cateringservice alleen aan particulieren thuis, maar in 2017 hebben wij dankzij een succesvolle crowdfunding en sponsoren een eigen foodtrailer kunnen kopen en weten bedrijven onze cateringservice ook steeds beter te vinden.

De logische vervolgstap

We willen ons graag verder ontwikkelen en met een aantal vrijwilligers en talenten een vervolgstap zetten. Om nog meer talenten een kans te geven en betaalde banen te kunnen creëren gaan wij in maart 2018 (streefdatum) naast de cateringservice nu ook een eigen lunchroom openen. De BioExpress wordt een moderne, duurzame lunchroom met bezorg- en cateringservice.

De BioExpress gaat plaats bieden aan 12 talenten met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder talent krijgt de kans om zich binnen zijn/haar mogelijkheden maximaal te ontwikkelen en indien mogelijk door te stromen naar ‘regulier’ werk, binnen de BioExpress of met de opgedane vaardigheden door te stromen naar een andere organisatie.

Onze missie

De BioExpress biedt mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid op betaalde arbeid. Daarnaast streeft de BioExpress ernaar om op basis van kwaliteit en uitstraling de beste lunchroom en cateringservice van de Haarlemmermeer te zijn.

Onze Visie

  1. Ieder mens heeft een talent
    Het bijzondere aan de BioExpress is dat talenten met een beperking de kwaliteit leveren. Het (kleine) team van begeleiders is aanwezig om te ondersteunen, maar alleen wanneer dat nodig is.
  2. Wij leveren kwaliteit
    Onze talenten worden gestimuleerd en uitgedaagd altijd het beste van zichzelf te laten zien en een wezenlijke bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze service.
  3. Ontplooiing en gelijkwaardigheid
    Wij geven (nieuwe) kansen voor ontplooiing en maatschappelijk herstel vanuit de mens zelf, en groei naar maximale zelfstandigheid en eigen regie.

Onze locatie en openingstijden

De BioExpress is geboren uit onze passie voor mensen, maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid. Wij gaan ons vestigen in tuincentrum Suidgeest in Nieuw-Vennep. Lunchroom de BioExpress is 7 dagen per week geopend tussen 9.30 en 16.30 uur. We bieden de beste kwaliteit die op de markt beschikbaar is. Gezond, eerlijk en vooral lekker eten! Ontbijt, lunch, high-tea, bezorgservice, to go en catering. De BioExpress is biologisch geïnspireerd en gebruikt veel lokale en seizoensgebonden producten.

Leergang ‘Sociaal ondernemen’ op Nyenrode

In maart 2017 heeft Vincent van Munster, oprichter van stichting Philia en de BioExpress, van Start Foundation een beurs gekregen om deel te nemen aan de Leergang Sociaal Ondernemen van Nyenrode Business Universiteit. Tijdens deze leergang is het business model van de BioExpress zodanig uitgewerkt dat er betaalde arbeidsplaatsen gecreëerd kunnen worden. Daarnaast heeft Vincent van Munster geleerd dat hij naast impact gedreven, ook winst gedreven moet zijn om echt impact te kunnen maken.

“Ik heb de afgelopen maanden geleerd dat ik trots mag en moet zijn om mezelf sociaal ondernemer te mogen noemen. Mijn kennis, ervaring, ambitie en passie in combinatie met het enthousiasme van mijn talenten in het concept en elkaar maakt ons de perfecte match.” (Vincent van Munster)

No Comments

Post a Comment

0