VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

Lunchroom de BioExpress en Jumbo van Vliet finalist Groenste idee 2018

Ook in 2018 waren inwoners, instellingen en bedrijven uit de Haarlemmermeer  uitgenodigd om hun Groenste idee in te sturen. Dit jaar waren er 28 inzendingen van duurzame doeners en vernieuwers, die met hun initiatieven niet alleen hun eigen leefwijze verbeteren, maar ook bijdragen aan een toekomstbestendig Haarlemmermeer. Lunchroom de BioExpress en Jumbo van Vliet zijn met het idee ‘De BioExpress zet voedselverspilling op de kaart’ door de jury als finalist bestempeld, en zijn dus door naar de volgende ronde!

Groenste idee 2018 - Lunchroom en cateringservice de BioExpressLunchroom de BioExpress en Jumbo van Vliet gaan zich inzetten om de verspilling van groente en fruit tegen te gaan en mensen anders te laten kijken naar de kwaliteit van groente en fruit. Voedselverspilling is niet langer iets om te negeren, het is iets om mee te werken!

Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting 2 miljoen ton voedsel verspild.

Groente en fruit maakt een groot deel uit van deze verspilling. Voedselverspilling is een groot probleem en lunchroom de BioExpress en Jumbo van Vliet in Nieuw-Vennep willen door de krachten te bundelen, gezamenlijk meer aandacht te krijgen voor voedselverspilling en de BioExpress wil laten zien welke fantastische producten je allemaal wel niet kunt maken van ‘waste’!

Dan gaat het om voedsel dat beperkt door houdbaarheidsregels èn uiterlijk niet langer verkoopbaar is, maar nog wel voor consumptie geschikt is (al dan niet door verdere verwerking). Een paar keer per week gaan we langs bij Jumbo van Vliet om groente en fruit op te halen. De talenten van de BioExpress verwerken deze groente en fruit tot smoothies en soepen. We houden de kwaliteit van het voedsel goed in de gaten voordat we ermee aan de slag gaan.

Lunchroom & cateringservice de BioExpress

Bij lunchroom en cateringservice de BioExpress, in tuincentrum Suidgeest in Nieuw-Vennep, zorgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks voor het bereiden van heerlijke verse producten. Kwaliteit van product en service staan bij ons hoog in het vaandel, waarbij gastvrijheid en plezier in het werk een doel op zich zijn. Elk seizoen hebben we een nieuwe menukaart op basis van de producten die op dat moment groeien of gaan groeien. De BioExpress maakt zoveel mogelijk gebruik van pure, lokale en seizoensgebonden producten die gezond, verantwoord en -zeker niet onbelangrijk- erg lekker zijn! Naast al dit lekkers zet De BioExpress nu ook voedselverspilling op de kaart.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is ook terug te zien bij de bedrijven waar we mee samenwerken, zoals Jumbo van Vliet. Bij Jumbo van Vliet kun je prettig en vlot winkelen en heb je een grote keuze uit lekkere, verse en gezonde producten. Net als bij de BioExpress gaat Jumbo van Vliet ook elke dag 100% tevredenheid: de beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs.

Lunchroom de BioExpress en Jumbo van Vliet gaan zich inzetten om de verspilling van groente en fruit tegen te gaan en mensen anders te laten kijken naar de kwaliteit van groente en fruit.

Voedselverspilling is niet langer iets om te negeren, het is iets om mee te werken!
Er zijn 6 finalisten gekozen, die van 28 mei tot 17 juni een stemcampagne gaan voeren via de site van het Groenste Idee. Aan ons dus de taak om onze achterban te mobiliseren en zo veel mogelijk publieksstemmen te werven. De publieksstemmen worden gezien als indicatie van het draagvlak voor jouw initiatief, en bepalen voor 50% de einduitslag. De andere 50% wordt bepaald tijdens een tweede juryoordeel, waarin de jury kijkt naar hoe ons initiatief heeft gepresenteerd tijdens de campagne.

Wij houden jullie op de hoogte 🙂

0