VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

De Kameleon krijgt 350.000 euro. Dat proosten we met onze zerowaste smoothie.

Het was een bijzondere en feestelijke ochtend vandaag op de Kameleon in Zwanenburg! Wethouder John Nederstigt en Minister Ollongren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken bracht een bezoek aan deze mooie school en had een bijzondere bekendmaking: de Kameleon krijgt 350.000 euro van het Rijk om haar duurzame, innovatieve en ambitieuze vernieuwbouwplannen uit te kunnen voeren. De cateringservice van de BioExpress was ingeschakeld om er een nog mooier feest van te maken en er werd geproost met onze zerowaste smoothie (Groenste Idee 2018).

Aardgasvrij en verbeteren binnenklimaat
Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roepen gemeenten en basisscholen op om mee te doen aan pilots die zorgen voor het succesvol aardgasvrij maken van scholen en het verbeteren van het binnenklimaat.

Innovatieprogramma
Gemeenten konden zich samen met schoolbesturen tot 1 oktober 2018 aanmelden voor deelname aan het innovatieprogramma. De gemeente Haarlemmermeer en Stichting Jongleren hebben de Kameleon opgegeven om deel te nemen aan deze pilot.
De Kameleon is samen met nog tien andere basisscholen gekozen om deel te nemen aan de pilot. Voor de tien pilots is 3,5 miljoen euro beschikbaar. Dat is 350.000 euro per schoolgebouw. Daarnaast wordt 1,5 miljoen euro uitgetrokken voor begeleiding van de geselecteerde pilots en ontwerpvergoedingen voor deelnemende marktpartijen.

Bezoek minister en wethouder
Kinderen van de leerlingenraad begeleidden de minister en stelden allerlei vragen over duurzaamheid. De minister nam samen met wethouder Nederstigt ook een kijkje in de klas van groep 7/8 waar de leerlingen bezig waren met een duurzaamheidsproject. Ook daar hadden de leerlingen allerlei vragen aan de minister over duurzaamheid.

De Kameleon staat voor duurzaam en gezond …. net als de BioExpress.
We zijn dan erg trots dat wij met onze cateringservice mochten bijdrage aan deze geweldige ochtend! Meer informatie vindt u op http://www.dekameleon.nl.

0