VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

Leerlingen Kaj Munk College ontwerpen een gezonde snack voor de BioExpress

Donderdag 18 april werden de winnaars van de Gezonde Snack 2019 bekend gemaakt. De Sushi-burger ging er met de prijs voor Gezondste Snack Catering vandoor, terwijl Brockip in de categorie Lunchroom aan het langste eind trok. De Piramide Gezond won de aanmoedigingsprijs. De huldiging van de winnaars vond plaats bij Opdrachtgever Lunchroom en catering de BioExpress in aanwezigheid van het voltallige personeel, de begeleidende docent van het Kaj Munk College en de projectleiders van NMCX Centrum voor Duurzaamheid.

Supertrots

De leerlingen waren supertrots op de geleverde prestatie en kregen van BioExpress de uitnodiging om hun snack verder te ontwikkelen, zodat het uiteindelijke resultaat kan worden toegevoegd aan de menukaart voor de lunchroom en catering.   

Personeel van de BioExpress reikt de prijs uit aan Team Sushi-burger

Team BioExpress reikt de prijs uit aan Team Sushi-burger

Duurzaam en gezond

De gezonde snacks werden door leerlingen van het Kaj Munk College ontworpen naar aanleiding van een zogenaamde ‘Onderzoeken en Ontwerpen’-opdracht. Lunchroom en catering de BioExpress was deze keer de opdrachtgever: ontwerp een gezonde snack voor onze lunchroom en eentje voor de catering. De leerlingen deden onderzoek naar duurzame en biologische, maar vooral gezonde, ingrediënten.

Expert-jury

Er werden in totaal 23 recepten via een kookchallenge in de klas gepresenteerd aan een expert-jury. De jury heeft de snacks geproefd en beoordeeld op gezond, 100% biologisch, glutenvrij, smaak en structuur. Uiteraard werd er ook gekeken naar de bereidingswijze en duurzame toepasbaarheid in de praktijk. Binnenkort zijn de winnende snack te vinden op de menukaart van Lunchroom en Catering de BioExpress. 

t werkten mee: Kaj Munk College Technasium Hoofddorp, Lunchroom en Catering De BioExpress en NMCX Centrum voor Duurzaamheid.   

0