VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

De appeltaart van de BioExpress. Een (h)eerlijke traktatie

Dat de talenten van de BioExpress dagelijks vele (h)eerlijke gerechten bereiden is natuurlijk geen geheim, maar wat maakt deze gerechten nu zo bijzonder? Om daar achter te komen hebben we het vandaag met Barry over een van de specialiteiten van de BioExpress en een gerecht waar hij veel ervaring mee heeft: de huisgemaakte appeltaart!

Meer dan lekker

Om te beginnen is de appeltaart van de BioExpress “hartstikke lekker,” zegt Barry, maar daar houdt het nog niet op! Het deeg, de vulling, “alles [wordt] van het begin handgemaakt,”vertelt hij. Bovendien worden er “verse appels” gebruikt en komen er “geen voorverpakte ingrediënten” aan te pas!

Daarnaast is de appeltaart een van zijn favoriete gerechten om te maken. Barry komt bij werken met zijn handen beslist aan zijn trekken en “[het bereiden van] de appeltaart is daarop geen uitzondering,” zegt hij. Hij maakt vaak meerdere taarten tegelijk, waardoor hij er wel enkele uren zoet mee kan zijn, maar dat is geen punt. Het is iets waar hij zich op kan richten zonder afleiding en waarmee hij er een leuk middagje van kan maken.

Zorg en aandacht
Een appeltaart is dus niet zomaar gemaakt en vergt heel wat zorg en aandacht voordat de klant er lekker van kan genieten. “Je begint met [de ingrediënten samen kneden tot] deeg,” zegt Barry. De eerstvolgende stap vereist een ietwat extra geduld. Pas na een nacht afkoelen in de koelkast kan er namelijk goed mee gewerkt worden en kan het de appeltaartvorm in. “Dit moet je goed doen,” vertelt Barry over het aanbrengen van het deeg. “Niet te dik, niet te dun. Anders heb je niet genoeg deeg om rest van de vorm te vullen.”

Om te voorkomen dat de bodem doorweekt raakt en zacht wordt, wordt het deeg vervolgens afgewerkt met amandelspijs en paneermeel en worden er gaatjes in geprikt. Ook zeker niet onbelangrijk, want “appels zijn best vochtig,” legt Barry uit. “Zeker in de oven laten ze een boel vocht los, dus daar moet je rekening mee houden.”

De appeltaart van de BioExpress

“Dan door naar de appels, de sterattractie van het recept!” Zorgvuldig geschild, in stukjes gesneden en vermengd met een mix van onder andere suiker, siroop en kaneel om er een extra lekkere smaak aan te geven, worden ze in de vorm gelegd en wordt het geheel afgewerkt door het deeg er netjes overheen te vouwen.

Tenslotte gaat de appeltaart de oven in om gebakken en uiteindelijk geserveerd te worden. “Het duurt wel even, maar het ziet er altijd wel goed uit,” concludeert Barry.

Mis het niet!
Lekker, ontzettend vers en met veel zorg bereid op “een gezellige locatie met goede service.” Kortom, dit is een traktatie die u zeker niet mag missen! Kom dus vandaag nog naar lunchroom de BioExpress in Nieuw-Vennep, waar onze andere talenten er met liefde voor zorgen dat ook u kunt genieten van onze (h)eerlijke appeltaart!

Lees meer over Barry: TALENT IN DE SPOTLIGHT: BARRY

0