VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

Talent in de Spotlight: Barry

Elke maand zet Lunchroom de BioExpress een van haar talenten in de spotlight. Deze keer gaan we in gesprek met Barry, al sinds april 2018 bij de BioExpress en vier dagen per week in de weer om te zorgen dat onze klanten van de heerlijkste maaltijden kunnen genieten. In de keuken, achter de barbecue, of onder de klanten, hij vindt het hier “hartstikke leuk.”

LIVE COOKING BIJ lunchroom & cateringservice BIOEXPRESSVan vele markten thuis
Een dag bij de BioExpress voor Barry is ontzettend gevarieerd. Hij heeft een aantal vaste taken, zoals planten water geven en schoonmaken, maar ook maakt hij regelmatig de appeltaart. Bij de verschillende cateringklussen houdt hij zich daarnaast bezig met met de mis-en-place, het voorbereidingswerk dat bij deze evenementen komt kijken, zoals het voorbakken van de burgers, het voorkoken van de soep en het bereiden van de salsa.

Naast deze vaste taken hangt de invulling van de dag helemaal af van wat er die dag gedaan moet worden, bijvoorbeeld welke soep er wordt bereid. Als er klanten zijn begeeft Barry zich ook wel eens uit de keuken voor serveerwerk en het opnemen van bestellingen. Tenslotte beheert hij sinds enige tijd ook vaak de grillplaat en de barbecue, wat hij heel leuk vindt. “Ik doe van alles, eigenlijk,” zegt hij, maar zijn grootste talent ligt volgens hem in zijn geduld en precisie. “Je moet me eigenlijk monnikenwerk geven,” concludeert hij. “Want dat kan ik doen.”

Een leuk dagje
Op de vraag wat hij leuk vindt aan zijn werk bij de BioExpress, komt Barry al snel uit bij de cateringklussen. Hij vindt het erg leuk om voor een grote menigte mensen voor eten te zorgen. Bovendien houdt hij van met zijn handen werken en daaraan heeft hij bij de BioExpress geen gebrek. De leuke variatie die het werk biedt en met zijn handen bezig kunnen zijn zorgen zonder meer dat hij het naar zijn zin heeft. Ook de rol van de gezelligheid mag echter niet vergeten worden!

Als zijn favoriete gerecht noemt bij de BioBurger, een groenteburger en een van de specialiteiten van de BioExpress. “Die vind ik leuk omdat ze altijd zo’n groot succes zijn,” vertelt Barry. “Mensen vinden het altijd lekker.” Omdat zij de hoofdattractie bij veel evenementen zijn, is Barry constant in de weer met het bereiden van BioBurgers. Zowel op evenementen als in de keuken vind hij het erg leuk om ze klaar te maken.

Daarnaast is hij ook zeker te spreken over de appeltaart, een gerecht waarvan hij goed weet hoe hij het moet maken en dat hem daarom makkelijk afgaat. Dat hij er wel even zoet mee is, is verre van een probleem. “Ik maak er een leuk dagje van.”

Goed bezig
Naast leuk is Barry’s tijd bij de BioExpress ook een uitstekende leerervaring geweest. Zo is zijn waardering voor groente gegroeid en heeft hij meer geleerd over hoe je eten moet voorbereiden. “Koken is een heel gevarieerde vaardigheid,” vertelt hij. “Hoe doe je dit of dat? Waarom doe je dit of dat?” Als voorbeeld noemt hij het bedekken van de bodem van de taart met amandelspijs om te zorgen dat het vocht niet in de bodem komt. “Dat wist ik eerst niet.”

Ook is hij pas begonnen met het leren hoe een barbecue te opereren, waaronder “verschillende soorten houtskool, hoe je [de barbecue] aanhoudt, hoe je de luchtstroom moet beheren,” een leuke en leerzame nieuwe ervaring.

Tenslotte gelooft hij dat hij geleerd heeft in een iets hoger tempo te werken. “Maar,” voegt hij daar lachend aan toe. “Dat moet je aan Virginia vragen.” Teamleider Virginia beaamt zijn vermoeden. “Barry is goed bezig,” zegt zij zonder twijfel. “Eerlijk is eerlijk.”

Daarmee is Barry echter nog niet uitgeleerd, zeker op culinair gebied. “Er is zoveel verschil, zoveel manieren waarop je eten kunt maken. […] Chefs studeren daar soms jaren voor, dus ik heb nog een lange weg te gaan.”

Lekker en groen
Wanneer hem gevraagd wordt waarom mensen nu bij de BioExpress moeten komen eten, antwoordt Barry, “Natuurlijk omdat we lekker eten hebben,” maar hij benadrukt ook hoe goed de BioExpress is voor het milieu. “We werken veel met geredde groenten en biologisch eten. Dat vind ik persoonlijk ook heel belangrijk. Het is puur toeval dat ik bij een restaurant terecht ben gekomen dat zo groen is, [maar dat] vind ik toch wel fijn, want milieu is wel iets waar ik me zorgen om maak.”

Het moge duidelijk zijn. Wie zowel lekker als groen wil eten zit de BioExpress meer dan goed! Of u nu zin heeft in een BioBurger, een lekker stuk appeltaart, of een kom oergezonde soep, Barry staat, samen met ons team van enthousiaste talenten, voor u klaar!

Bekijk hier ons gehele team

Tip: Kennis maken met onze BBQ master, Barry Weber? Kom dan eens gezellig langs bij het Live Cooking Event van de BioExpress en proef en ervaar het zelf. Zie agenda voor meer info

0