VERS VAN DE PERS

Vul hier uw e-mailadres in en krijg als eerste het laatste nieuws & de lekkerste aanbiedingen en een gratis zero waste smoothie.
Email address
Naam
Secure and Spam free...

test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

VERS VAN DE PERS

Soep van de maand juni 2020: Indiase rode linzensoep

Deze maand hebben wij weer een heerlijke en gezonde soep voor u klaarstaan! Als de Indiase rode linzensoep die deze keer op het menu staat u bekend voorkomt, dan is dat niet voor niets. Twee van de hoofdingrediënten van deze Indiase rode linzensoep hebben we namelijk al eerder voorbij zien komen!

Indiase rode linzensoep

Bij de Indiase currysoep van een paar weken terug zijn bijvoorbeeld de talloze gezondheidsvoordelen van kurkuma de revue gepasseerd. Zo konden we zien dat de stof curcumine in deze plant ontstekingsremmend en bevorderlijk voor de huid is en daarnaast ook kan helpen bij het voorkomen en bestrijden van huidkanker! Ook de linzen, prominent aanwezig in de eerder gemaakte pompoensoep met tomaat en rode linzen, mogen echter zeker niet vergeten worden! Als geweldige bron van ijzer en met een hoog vezelgehalte kan deze peulvrucht namelijk voor extra energie en bevordering van de spijsvertering zorgen.

Gezonde gember 

Naast de oude bekenden is er ook een nieuwkomer onder de ingrediënten van de soep van vandaag: gember. Dat deze wortel gezond is zal tegenwoordig niet meer als verrassing komen, maar wat is er nu precies zo goed aan? Om te beginnen zit gember vol mineralen. Magnesium, ijzer, kalium of zink. Je hoeft het maar te noemen en gember heeft het!

Daarnaast is het eten van gember een uitstekende manier om hart en bloed te bevorderen! Zo kan het de bloedsuikerspiegel verlagen, daarmee een gezond bloedsuikerniveau bevorderen en gezondheidsproblemen als suikerziekte helpen voorkomen. Ook kan het bijdragen aan de vermindering van lipoproteïnen, een belangrijke risicofactor voor hartziekten. Tenslotte zorgt gember voor een betere doorbloeding en opent het de poriën, met een verbeterde bloedcirculatie en meer energie als gevolg!

Lekker energiek

Klinken lekker eten én extra energie u wel goed in de oren? Kom dan snel naar BioSoepi, waar talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt voor u klaarstaan om deze heerlijke en gezonde soep met veel liefde voor u bereiden en serveren! Bezoek dus onze gezellige lunchroom en geniet mee!

Waarschuwing!
Hoewel kurkuma zonder twijfel een hoop voordelige effecten heeft, moet er in bepaalde gevallen opgepast worden met de consumptie ervan! Zo wordt het afgeraden voor mensen met galstenen of cholestase en kan het ook beter niet gebruikt worden in combinatie met medicijnen als bloedverdunners. Omdat het de opname van ijzer in het bloed kan belemmeren en bloedstolling kan vertragen, wordt voorzichtigheid bij het eten van kurkuma aangeraden voor mensen met ijzertekort en bloedstoornissen aanbevolen. Dit advies geldt ook voor mensen met gastro-oesofageale refluxziekte. Kurkuma kan mogelijk de klachten hiervan verergeren. Tenslotte kunnen zwangere vrouwen kurkuma beter in niet al te grote hoeveelheden innemen, omdat het stimulerend op de baarmoeder kan werken.

Het Soep Abonnement

Soep is eigenlijk altijd lekker. Tussendoor, bij de lunch of als eerste gang bij het avondeten. U kunt een soep eenmalig bestellen via onze webshop en lunchservice met soep of via onze voordelige soep abonnementen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag worden de soepen vers gemaakt en geleverd in geheel Nieuw-Vennep. Bij het aanvragen van het abonnement geeft u de gewenste hoeveelheid aan en welke dag en tijd je geleverd wilt hebben. De minimale afname is 1 liter per week, voldoende voor bijv. een gezin van 4 personen. De prijs per liter soep is 7,- euro. Aan het eind van de maand betaal je de afgenomen liters soep. Het abonnement is per 2 weken opzegbaar. Dus maak van 1 dag in de week een verse soep dag. Aangevuld met brood, soepstengels en evt. afgesloten met een gezond toetje heb je een maaltijd voor amper 2,50 euro per persoon!

0