test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

 
BioExpress / BioExpress

De BioExpress is een Sociale Onderneming.

De BioExpress is niet ontstaan voor, maar juist door talentvol horecapersoneel met een afstand tot de arbeidsmarkt. De BioExpress is een sociale onderneming. Dit betekent dat wij -net als iedere andere onderneming- een verdienmodel hebben. Geld verdienen is echter niet ons hoofddoel, maar een middel om onze missie te bereiken: nog meer talent met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geven zich verder te ontwikkelen en de mogelijkheid te bieden op betaalde arbeid. Daarnaast streeft de BioExpress ernaar om op basis van kwaliteit en uitstraling de beste lunchroom en cateringservice van de Haarlemmermeer te zijn.

Wat hieraan vooraf ging
Mijn naam is Vincent van Munster, een gepassioneerde sociaal ondernemer woonachtig in Nieuw-Vennep. In 2009 werkte ik in de commerciële sector, ik was manager van een hotel en had een internetbedrijf. In 2009 ging ik samen met mijn zus als vrijwilliger mee op een vakantiereis voor mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens deze reis kwam ik tot twee conclusies: de deelnemers waren gelukkiger dan ik toen was, maar ze waren ook erg eenzaam. Hun verhalen raakten mij erg en ik wilde hier graag iets mee doen.

2009: G-Date.nl
In 2009 startte ik daarom een datingsite voor mensen met een beperking. Al vanaf het allereerste begin is G-date.nl (voorheen Handicap-dating.nl) de grootste datingsite voor mensen met een beperking in Nederland.

2013: DatingAssistent.nl
Toen ik in 2012 vader werd besloot ik mijn commerciële leven vaarwel te zeggen. Ik wilde meer tijd en vooral iets ‘goeds’ met mijn leven gaan doen. Het datingbureau DatingAssistent.nl was geboren. Een mooie periode in mijn leven. Succesvolle events in het hele land, samengewerkt met diverse Tv-programma’s en veel mensen met elkaar in contact mogen brengen. Maar uit gesprekken (en onderzoek door de Hogeschool van Amsterdam) bleek dat 80% van onze leden zich vaak eenzaam voelt en op zoek is naar vriendschap.

2014: Stichting Philia
In 2014 heb ik daarom Stichting Philia, naar het oud-Griekse woord voor ‘vriendschap’, opgericht. Het doel: Het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid en sociaal isolement onder kwetsbare groepen.

2015: BioSoepi, de gezonde verbinding
In samenwerking met het Oranje Fonds en Zorg en Zekerheid ben ik in 2015 gestart met het project BioSoepi. Bij BioSoepi in het Ontmoetingscentrum van Stichting Maatvast maken talenten met een beperking twee dagen per week de lekkerste soep van Nederland. Het hoofddoel: mensen laten genieten en met elkaar verbinden/in contact brengen door de lekkerste soep van Nederland. Onze talenten komen zo in contact met buurtbewoners en contact tussen buurtbewoners wordt gestimuleerd door maandelijkse Buurtlunches.

‘’Fantastisch om mensen met elkaar te verbinden met soep, maar ook het project BioSoepi bleek een dure hobby. Daarnaast zag ik echt talent, talent wat geen kans krijgt in de maatschappij. Om die reden ben ik lunchroom de BioExpress gestart. De BioExpress is niet ontstaan voor, maar echt door talentvol horecapersoneel met een afstand tot de arbeidsmarkt.’’

April 2018: lunchroom de BioExpress , participatie op vaste (eigen) locatie!

In 2017 heb ik van Start Foundation een beurs gekregen om deel te nemen aan de Leergang Sociaal Ondernemen van Nyenrode Business Universiteit. Tijdens de leergang werd de BioExpress steeds groter en ik mocht eindelijk weer ondernemen. Iets waar ik altijd al blij van werd en talent voor heb, maar vergeten was te blijven doen. De  afgelopen jaren was ik alleen maar bezig met impact maken, en zeker niet met winst.  Om echt een verschil te kunnen maken moet ik dit juist wel weer doen.

‘’Omdat ik persoonlijk geraakt was (en ben) door de eenzaamheid die ik tegenkwam heb ik sinds 2014 alles gegeven wat ik in mij heb om deze eenzaamheid te bestrijden, kosten wat het kost. Ik was alleen maar impact gedreven, en zeker niet winst gedreven. Wil ik echt impact gaan maken, dan moet dat juist wel.’’

Tijdens deze leergang is het businessmodel van de ‘BioExpress’ zodanig uitgewerkt dat er betaalde arbeidsplaatsen gecreëerd zullen worden. Dankzij ondersteuning van de Rabobank Foundation en heel hard werken is in april 2018 onze lunchroom open gegaan. De BioExpress is moderne lunchroom met cateringservice gelegen in tuincentrum Suidgeest. Niet alleen al jaren een begrip in Nieuw-Vennep ook een partner die perfect aansluit bijna onze kernwaarden. De BioExpress gaat plaats bieden aan talenten met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder talent krijgt de kans om zich binnen hun mogelijkheden maximaal te ontwikkelen en daar waar mogelijk door te stromen naar ‘regulier’ werk, binnen de BioExpress of met de opgedane vaardigheden door te stromen naar een andere organisatie.

De kernwaarden van de BioExpress: Aandacht, Kwaliteit, Samen succesvol en plezier.

‘’Mijn fantastische groep geeft mij niet alleen maar energie om een succes te maken van de BioExpress, het maakt mij ook een gelukkig mens. Dit in combinatie met de passie van mijn talenten in elkaar en lekker eten, maakt de BioExpress een concept om samen trots op te zijn. Dit zie je, voel je en proef je.’’
0