test

De BioExpress is ook actief op verschillende social media kanalen. Like ons op Facebook, Tweet met ons op Twitter, bekijk ons op Youtube of volg ons op LinkedIn!

 
DEFINITIEF

Lunchroom gesloten

Na twee hele bijzondere jaren hebben wij  moeten besluiten de lunchroom in tuincentrum Suidgeest te sluiten.

Beste fans, supporters, betrokken klanten en iedereen die ons en ons werk een warmt hart toedraagt.

Vaak en veel impact hebben we de laatste jaren kunnen maken met ons werk en vooral voor onze talenten. Dat werk deden en doen we met veel plezier en liefde. Helaas hebben we begin van 2020 minder goed nieuws: Na twee hele bijzondere jaren hebben wij  moeten besluiten de lunchroom in tuincentrum Suidgeest te sluiten.

Door maatwerk te leveren en dus de mens centraal te stellen hebben alle talenten (met een afstand tot de arbeidsmarkt) grote stappen kunnen maken én zijn onze gasten erg tevreden. Kijken waar iemand goed in is en waar iemand blij van wordt in combinatie met veel liefde en passie, dit staat centraal bij BioSoepi en de BioExpress. Van een leuke dag hebben (talent ontdekken) bij BioSoepi tot doorgroeien naar een betaalde baan bij de BioExpress. We zijn super trots op wat wij de afgelopen jaren hebben bereikt.

Met het vertrouwen en een bijdrage van de Rabobank Foundation hebben het mogelijk gemaakt om de lunchroom in te richten en op te starten. Dankzij een subsidie van de gemeente Haarlemmermeer hebben wij met BioSoepi de afgelopen twee jaar ook veel ‘dagbesteders’ een veilige (werk)plek kunnen bieden waar zij de mogelijkheid kregen persoonlijke- en arbeidsvaardigheden op te doen. Het heeft veel impact gemaakt, maar onze manier van werken/begeleiden kost ook veel tijd en energie.

Door het wegvallen van overheidssteun om die inclusieve samenleving ook daadwerkelijk in te vullen, niet meer verder met het mooie werk voor deze kwetsbare groep. De inkomsten zijn echt onvoldoende om zowel het bedrijf gezond te laten draaien alsook de nodige begeleiding aan de talenten te kunnen geven. Per 1 januari moeten we dan ook stoppen met onze lunchroom bij Tuincentrum Suidgeest.

Er is en wordt hard gezocht naar alternatieven!

Er is hard gezocht naar allerlei alternatieven omdat deze groep talenten dat ook echt verdient.Zo ook hebben we samen met Tuincentrum Suidgeest gezocht naar een oplossing voor de ontstane situatie. Zoals het er nu naar uitziet neemt Tuincentrum Suidgeest de gehele inventaris over en gaan ze onder eigen naam verder met de mooie lunchroom. Het allermooiste is dat drie talenten blijven en dat was uiteindelijk ons hele doel: echte banen creëren voor onze doelgroep. Wij wensen ze het allerbeste.

De BioExpress blijft bestaan en wil meer impact maken

Samen met onze talenten zijn wij momenteel de mogelijkheden aan het onderzoeken om verder te gaan met o.a. onze cateringservice/foodtruck en het produceren van de lekkerste soep van de Haarlemmermeer. Wij zullen de komende weken met verschillende partijen om tafel gaan, proberen een nieuwe productie keuken te vinden en een duurzame doorstart te maken met onze talenten. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Wij willen onze gasten, klanten en supporters bedanken voor het vertrouwen en de steun aan onze missie. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Wij wensen jullie allemaal een gezond, gelukkig en impactvol 2020.

Groeten Vincent en Virginia van Munster en team BioExpress en BioSoepi

0